Roodbaarsfilet bakken

De roodbaarsfilet is een roodroze vis, de roodbaarsfilet of de schorpioen, zo word hij ook wel genoemd. De roodbaarsfilet wordt zo genoemd, omdat hij giftige stekels heeft die ernstige verwondingen kunnen veroorzaken. De roodbaarsfilet komt vooral Europa, daar komt hij vooral voor in de Noordzee en in het noordwesten en het noordoosten aan de kust van de Atlantische Oceaan. De roodbaarsfilet is dan ook een zoutwatervis. De roodbaarsfilet kan wel 1 meter en 15 kilo worden, maar gemiddeld word de roodbaarsfilet 45 cm lang. De roodbaars eet voornamelijk haring en diepzeegarnalen. De smaak van de roodbaars word bepaald door wat hij eet, doordat de roodbaars voornamelijk haring eet, is hij erg smakelijk en vet. Veel mensen vinden dat de roodbaarsfilet een garnaal achtige smaak heeft, dit komt doordat de zeebaars ook diepzeegarnalen eet. Roodbaarsfilet kun je gebruiken in veel verschillende gerechten, van gril gerechten tot pasta gerechten. Je kunt de roodbaarsfilet bakken, grillen, koken etc.

De roodbaarsfilet word steeds populairder, hij is dan ook gekozen tot vis van het jaar. De roodbaars verdient dan ook zijn titel, vette vis is namelijk erg gezond naast dat het ook erg lekker is. De roodbaarsfilet is een vis die je vrijwel in alle gerechten kunt gebruiken. Roodbaarsfilet is erg lekker met aardappeltjes of in een pasta gerecht, je kunt de roodbaars bakken, braden, frituren. Hieronder vind je informatie over roodbaars filet en hoe je de roodbaarsfilet kan bakken

Roodbaarsfilet is het hele jaar eigenlijk verkrijgbaar bij de visboer. Alleen tijdens de winterperiodes word hij niet gevangen, omdat dat het paringsseizoen is van de roodbaars, de vis plant zich dan voor. De zeebaars zwemt in de kusten van de Atlantische Oceaan. Op ongeveer 20 meter diep. In de winterperiode zal hij dieper in de zee gaan. De kwaliteit van de roodbaarsfilet is het beste tussen de periode van mei tot september, dan is de vangst dan ook het beste. De roodbaars is betaalbaar, daarom word hij vaak geserveerd in restaurants.

Hoe bak je roodbaars filet

De roodbaarsfilet bakken, hoe doe je dat en wat heb je nodig? Roodbaarsfilet bakken is erg simpel en is identiek aan de manier waarop je de zeebaars bakt. Roodbaarsfilet bakken kan op verschillende manieren. Je kunt de roodbaarsfilet bakken in een pan, op de gril, in de oven of op de barbecue. Als je de roodbaarsfilet bakt, kun je er voor kiezen om het vel van de roodbaarsfilet er af te halen. Je kunt er ook voor kiezen om het velletje van de roodbaarsfilet er op te laten zitten. Je kunt het velletje van de roodbaarsfilet prima meebakken, de huid van de roodbaarsfilet wordt dan lekker krokant. Je kunt roodbaars kopen bij vrijwel elke visboer. Zorg er voor dat als je de gehele roodbaars koopt dat je er voor zorgt dat je de roodbaars goed schoonmaakt en ontscrubt.

  • een pan
  • olie of boter
  • zout en peper
  • citroen

Kerf de roodbaarsfilet voor dat je de roodbaarsfilet bakt, dat zorgt er voor dat de zeebaars niet op krult. Verhit de pan voeg een scheutje olie toe. Bestrijk de roodbaarsfilet met citroensap, zout en peper laat dit geheel 5 minuten intrekken. Als de olie heet is bak dan de roodbaarsfilet eerst voor ongeveer 3 minuten op de huid, daar word de huid lekker krokant van. Na 3-4 minuten draai je de vis om en bak je de vis voor ongeveer 2-3 minuten tot gaar is. Serveer de gebakken roodbaarsfilet met friet of aardappeltjes. Zo heb je al snel een heerlijke vismaaltijd in 15 minuten.

Bon appetit!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders