Ovenschotel roodbaars

Deze vijf roodbraadrecepten zijn winnaars in ons boek.

Als je op zoek bent naar een paar visrecepten die je tong één voor één zullen verleiden, ben je op de ultieme lijst gestuit. Hoewel deze gericht zijn op roodbaars, zijn ze bijna volledig universeel en kunnen ze worden gebruikt voor een aantal verschillende vissoorten. Er is veel discussie over het verwijderen van de huid of niet, dus hier zijn een paar suggesties voorafgaand aan het schalen. Als je gaat frituren, grillen, plank bakken of roodbaars roken, is het het beste om de huid op te laten. De huid zal helpen de vis vochtig te houden tijdens het koken en kan daarna worden verwijderd. Als je met andere methoden gaat, is het vrijwel aan jou. Hier zijn de kort-en-zoete recepten, elk zo heerlijk als de vorige.

Gegrilde roodbaars

 • Fileer de vis en laat de schil aan en maak een paar lichte reliëfsneden in de schil.
 • Borstel olie op de huid, draai het om naar de vleeskant en kruid het met zout, peper, knoflook en een vleugje cayennepeper.
 • Gooi de filets met de huid naar beneden op een medium-hete grill en bak ongeveer zes minuten of tot de schil knapperig is. Draai de vis en kook nog eens drie of vier minuten.
 • Verwijder het van de grill en laat het vijf minuten rusten. Voeg vlak voor het pletten een paar persen citroensap toe en serveer.

Gefrituurde roodbaars

 • Bereid de vis voor door de schubben en schil te fileren en te verwijderen.
 • Meng in een grote kom 2 kopjes karnemelk, 1 theelepel zout, 1/2 theelepel peper, 1/2 theelepel Old Bay-kruiden en 1/4 gesneden ui en plaats de vis in het mengsel. Bedek het met plastic folie en bewaar het een nacht.
 • Haal ze uit de marinade en dep ze droog. Voeg in een gietijzeren koekenpan 3 eetlepels olijfolie toe en verwarm gedurende enkele minuten. Terwijl de olie net begint te roken, plaats je de filets in de pan en kook je een paar minuten aan elke kant. Verwijder vervolgens de filets en laat ze vijf minuten rusten voordat u ze serveert.

Plankgrillende roodbaars

 • Als je van smokeysmaken houdt, is dit een geweldige manier om roodbaars te maken. Zorg ervoor dat u de plank een tijdje in water laat weken, bij voorkeur 's nachts, maar gedurende ten minste 45 minuten.
 • Een simpel scheutje zout en peper is goed genoeg, omdat de houten plank de vis voor je smaak. Plaats een kleine hoeveelheid olie op de vis om te voorkomen dat deze aan de plank blijft kleven. Een takje rozemarijn en een paar partjes citroen zijn ook een leuke toets.
 • Plaats je gekruide vis op de cederplank en leg de plank op een medium-hete grill. Bedek de grill of gebruik een grote metalen kom of aluminiumfolie om meer van de rook binnen te houden.
 • Verwijder vis wanneer deze net schilferig begint te worden, wat 10-15 minuten zou vergen. Overweeg de vis te serveren met gegrilde groenten, maar gooi de planken weg als u klaar bent.

Gebakken roodbaars

 • Er is niets gezonder dan gebakken vis. Een paar unieke tips kunnen helpen om het meeste uit uw vis te halen. Een koelrek, een omrande bakplaat en sommige smaakmakers kunnen een lange weg gaan.
 • Ik fileer eerst mijn vis en breng ze op smaak met wat Cajun-kruiden, zout en peper. Verwarm de oven op 350 graden en plaats je gekruide vis op het koelrek. Plaats vervolgens het koelrek op uw omrande bakplaat en gooi het in de oven gedurende 20-40 minuten, afhankelijk van de grootte van de haas.
 • Als je ziet dat de vis schilferig wordt en gemakkelijk met een vork kan worden losgetrokken, is het tijd om eruit te komen. Eenmaal uit de oven, leg ik een theelepel gesmolten boter over de vis en geef ik het een klein beetje citroensap. Deze moet mijn favoriet zijn!

Gefrituurde roodbaars

Je kunt een friteuse of een 6-8-centimeter diepe pan gebruiken en alleen genoeg olie toevoegen om het net minder dan halverwege te vullen. Dit voorkomt dat je pan overkookt als je de filet in de hete olie gooit. Ik adviseer ook canola of pindaolie bij het koken van vis om een ​​hoger rookpunt te krijgen. De heter olie kookt de vis beter zonder de vettige smaak.

Hier is de lijst met dingen die je nodig hebt om het beslag te maken:

 1. 1 kopje bloem
 2. 3/4 kopje maizena
 3. 2 eetlepels olie
 4. 1 1/2 theelepels bakpoeder
 5. 1 1/2 theelepels zout
 6. 1 ei
 7. 3/4 kopjes water, of meer indien nodig om een ​​dun beslag te maken

Klop deze ingrediënten samen in een middelgrote kom en zet apart. Snijd je filet in de gewenste grootte en plaats deze op een papieren handdoek. Zout de vis en laat hem ongeveer 20 minuten zitten. Dep droog met keukenpapier, verwijder overtollig zout en eventueel vocht. Plaats het in het beslag en bedek alle kanten zo goed mogelijk. Kook tot het beslag goudbruin lijkt, haal de vis uit de olie en plaats ze terug op keukenrol om overtollige olie te verwijderen. Laat het vijf minuten rusten voordat je het serveert. Als je een overgebleven beslag hebt, kan deze in een diepvrieszak worden gedaan en tot de volgende keer worden ingevroren.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders