Roodbaars recept

De roodbaars is het hele jaar eigenlijk verkrijgbaar in de supermarkt en bij de visboer. In de winterperiodes word hij niet gevangen, omdat dat het paringsseizoen is van de roodbaars, de vis plant zich dan voor. De vis komt uit de kusten van de Atlantische Oceaan. De kwaliteit van de vis is het beste tussen de periode van mei tot september, dan is de vangst dan ook het beste. De roodbaars is betaalbaar, daarom word hij vaak geserveerd in restaurants.

Ingredi├źnten voor 4 personen

  1. 4 roodbaarsfilet
  2. 400 gram krieltjes
  3. Geraspte schil en sap van een halve citroen
  4. 150 gram spinazie
  5. 100 gram geitenkaas
  6. 1 bosui
  7. 1/2 lepel tijmblaadjes
  8. 5 eetlepels olijfolie
  9. zout & peper

Bereidingswijze roodbaars

De roodbaars is een rozerood vis, hij wordt ook wel de schorpioen vis genoemd, die naam heeft die te danken aan zijn giftige stekels, die verwondingen kunnen veroorzaken. De roodbaars is een zoutwatervis en komt vooral voor in het noordwesten en het noordoosten aan de kust van de Atlantische Oceaan. De roodbaars kan wel 1 meter en 15 kilo worden, maar gemiddeld word hij 45 cm lang. De roodbaars eet voornamelijk haring en diepzeegarnalen. De smaak van de roodbaars word bepaald door wat hij eet. Doordat de roodbaars voornamelijk haring eet, is hij erg smakelijk en vet. De roodbaars kan goed worden gebakken, gekookt of gegrild worden. Hieronder vind u een lekker roodbaars recept, die u gemakkelijk zelf thuis kunt bereiden

De roodbaars is een veelzijdige vis, je kunt de vis bakken, stoven, grillen en zelfs frituren. Men eet de vis graag, omdat de roodbaars een stevige en smaakvolle vis is. Het voordeel van de roodbaars is dat hij snel gaar wordt. Als je de hele vis koopt moet je hem eerst de scrubben schoonmaken, dat is best een lastig werkje, want de roodbaars heeft stekels die erg gevaarlijk zijn.

Verwarm de grill van te voren zodat deze lekker heet is, bestrijk daarna de roodbaars met de citroensap en laat deze 5 minuten intrekken. Snijdt de bosui in kleine ringetjes en hak de tijmblaadjes fijn. Doe deze in een kom en voeg de 100 gram geitenkaas en de citroenrasp van een halve citroen in de kom. Voeg zout en peper toe naar smaak. Vet de ovenschaal in met de olijfolie en dep met wat keukenpapier de roodbaarsfilet droog en leg deze in de ovenschaal, verdeel het mengsel van geitenkaas over de roodbaarsfilet. Schuif de oven schaal onder de hete gril en laat de filets gaar en bruin worden, dat duurt ongeveer 5-7 minuten.

Bak ondertussen volgens de bereidingswijze de krieltjes in een pan tot deze gaar zijn. Maak in een kommetje een dressing klaar van 3 eetlepels olijfolie, 1 lepel citroensap, voeg de spinazie in het kommetje en breng vervolgens op smaak met wat zout en peper.

Als de krieltjes gaar zijn verdeel je de krieltjes over vier borden. Verdeel ook de salade over de vier borden en haal de roodbaarsfilet uit de gril en verdeel deze voorzichtig op de borden.

Bon appetit!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders