Heerlijk roodbaars recept

De roodbaars word steeds populairder. Maar waar komt deze vis vandaan? In dit artikel leest u onder meer waar de vis vandaan komt en hoe je de roodbaars het beste kan bereiden. Algemene informatie over de roodbaars. De roodbaars ook wel genoemd rode vis door zijn felle rode kleur komt vooral voor in het noordelijke deel van de Noordzee. De roodbaars kan tot wel 60 jaar oud worden en een lengte bereiken van ruim 1 meter lang en tot 15 kilogram. De jonge roodbaarzen leven vooral aan de kust gebieden en de oudere roodbaarzen leven in het diepe water tot wel 1000 meter diep. Als de ouderen roodbaarzen gevangen worden zien we vaak dat de ogen van de vis uitpuilen, dit komt doordat het drukverschil te groot is voor de vis aangezien die van heel diep gevangen word.

Recepten voor het bereiden van roodbaars.

Recept 1: Roodbaars met gele paprikasaus.

Benodigdheden voor 4 personen

 1. 4 stuks roodbaarsfilets 150 gram per stuk
 2. 1 eetlepel sojasaus
 3. 2 gele paprika’s
 4. 1 sjalotje
 5. 5 eetlepels olijfolie
 6. 1.5 deciliter medium sherry of witte vermout
 7. 1.5 deciliter visbouillon
 8. Een halve theelepel tijm
 9. 125 milliliter slagroom
 10. 1 hele andijvie
 11. 3 eetlepels bloem
 12. Peper en zout

Het bereiden van de roodbaars

Als eerste moet je de roodbaarsfilets afspoelen met koud water en dep ze hierna droog. Wrijf elk stuk roodbaarsfilet in met een halve eetlepel sojasaus. Snijd de twee gele paprika’s in stukken. Snijd het sjalotje in stukjes en verwarm de pan. In de pan gaat 1 eetlepel olijfolie en bak nu de paprika en de sjalot. Voeg hieraan de visbouillon, sherry en de tijm toe en kook dit geheel goed door. Pureer nu het geheel met een staafmixer en voeg hieraan de slagroom toe, kook dit geheel ongeveer 5 minuten tot een mooie en sterke saus. Voeg voor wat smaak wat extra peper en zout toe. In de tussentijd kan je gemakkelijk de andijvie omspoelen met water en de bladeren in reepjes snijden. Verhit de twee eetlepels olie in een pan en roerbak de andijvie gaar. Voeg hierbij ook een halve eetlepel sojasaus toe. Voeg de bloem aan de roodbaarsfilets toe en laat het de filets goed bedekken, bak nu de filets goed bruin in 3 tot 4 minuten. Leuk servering op een mooi bord en genieten maar.

Recept 2: Roodbaars met basilicum

Benodigdheden voor 4 personen.

 1. 500 gram roodbaarsfilet
 2. 6 eetlepels olijfolie
 3. 250 gram cherrytomaten
 4. 700 gram aardappelschijfjes
 5. 700 gram broccoli
 6. Basilicum

Het bereiden van de roodbaars met basilicum.

Als eerste moet je de oven aanzetten en deze voorverwarmen op 200 graden. Strooi wat peper en zout over de filets en smeer dit een beetje in, leg de filets nu in je ovenschaal die je wel moet invetten. Snijd de cherrytomaten door de helft en leg deze rondom de filets. Bestrooi nu de filets en de tomaatjes met wat basilicum en 2 eetlepels olie. Bak de aardappelschijfjes met wat olie in een koekenpan. Snijd de broccoli in roosjes en kook de broccoli in 8 minuten gaar. Zet de ovenschaal in de oven en laat dit geheel 10 minuten zitten totdat het mooi bruin is geworden. Je gerecht is nu klaar en genieten maar!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders