Roodbaars bakken

De roodbaars word steeds populairder, hij is dan ook gekozen tot vis van het jaar. Vette vis is naast dat het lekker is ook erg gezond. De roodbaars kun je variëren in recepten, de vis is erg lekker met aardappeltjes of wat pasta, je kunt de roodbaars bakken, braden, frituren. De roodbaars wordt voornamelijk diep in de Atlantische Ocean en de Noordzee gevangen. De roodbaars is dan ook een zoutwatervis. In de periode april tot mei tot paait de roodbaars op een diepte van ongeveer 20 meter, in de winterperiode trekt hij dieper in de zee, in de winterperiodes word de roodbaars niet gevangen, omdat dat de periode is dat de roodbaars zicht voortplant.

De roodbaars bakken

De roodbaars bakken kan op verschillende manieren, je kunt de roodbaars bakken in de gril. Je kunt ook de roodbaars bakken in de pan of op de barbecue. Als je de roodbaars bakt, kun je er voor kiezen om de vel er af te halen. Je kunt het velletje van de rood baars er ook prima op laten zitten en meebakken, de huid wordt lekker krokant. Je kunt roodbaars kopen bij vrijwel elke visboer. Zorg er voor dat als je de gehele roodbaars koopt dat je er voor zorgt dat je de roodbaars goed schoonmaakt en ontscrubt. Hieronder vind je hoe je de roodbaars kan ontscrubben en wassen voor dat je de roodbaars bakt.

  1. Plaats de rood baars op de snijplak
  2. Leg je mes van binnenuit langs de ruggengraat van de roodbaars en snij tot aan de start
  3. Snij de roodbaarsfilet tot je de middengraat ziet
  4. Snij vanuit het midden de buikgraten van de roodbaars achter het hoofd iets los
  5. Druk het mes tussen de buikgraten en snij de buikgraten van de roodbaars los
  6. Je kan nu tussen de openstaande tussengraat snijden

Herhaal de stappen ook aan de andere kant en snij de roodbaars in plakken.

Als je de dit hebt gedaan is de roodbaars klaar om te bakken. Dit kun je doen in een pan of op een gril Je kunt roodbaars in allerlei gerechten gebruiken, de vis is heerlijk in een pasta, maar ook lekker met wat krieltjes en een salade en heerlijk met het warme weer op de barbecue. De smaak van de roodbaars is erg divers, dat komt omdat dat de smaak van de roodbaars word bepaald door wat voor dier hij eet, de roodbaars eet voornamelijk, haring; vandaar dat hij ook vet is. Veel mensen vinden dat de roodbaars een garnaalachtige smaak heeft, dat komt omdat de roodbaars ook diepzeegarnalen eet.

Het bakken van de roodbaars doe je in een pan. Verhit de pan en voeg een scheutje olijfolie toe. Bestrijk de roodbaars met citroen, peper en zout en laat deze 5 minuten intrekken. Als de olie heet is bak dan de vis eerst voor ongeveer 3 minuten op de huid, dan word de huid lekker krokant. Na 3 minuten draai je de vis om en bak je de vis voor ongeveer 2 minuten tot gaar is. Serveer de gebakken roodbaars met friet of aardappeltjes.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders